Pirmās kārtas kapitulācija... un turpinājums

Sildīju visu nakti savu potenciālo ieraugu cepeškrāsnī un no rīta, izmērot temperatūru, secināju, ka tā ir pārsniegusi 35 grādus. Tātad pārcentos ar siltumu un mīkla izmetama. Iespējams pavasaris ar mainīgajiem laika apstākļiem un apkures sezonas noslēgumu nav piemērotākais laiks šādiem eksperimentiem.

 

Vai es padodos? - Nea! Tik ananāsu gan vairs nepirkšu. Mēģināšu gatavot pēc otras receptes, kurā izmanto tikai miltus un ūdeni (un ārā met jau pēc divām dienām :D), un mierinājumam celšu savu kulināro pašapziņu ar medus kūkas radīšanu (izdošanās garantēta).

 

Tātad eksperimenta otrā kārta: sajaucu 60 ml ūdens ar 120 ml miltu. Kārtīgu samaisīju un atstāju uz 12 stundām. Maisījums sanāca daudz biezāks kā gatavojot ar sulu. Ar cepeškrāsni vairs nekrāmēšos un, cenšoties tomēr radīt siltākus apstākļus, ieliku burku termotraukā. Tātad - eksperiments turpinās un intriga par to, vai izdosies pieradināt rauga sēnīšu un pienskābes baktēriju populāciju, joprojām aktuāla.

Write a comment

Comments: 0

Komerciālajā pusfabrikātu un ātrās ēdināšanas diktētajā pasaulē dabisks un veselīgs ēdiens kļuvis par izaicinājumu. Ļausimies tam...!

Blogs veidots ar mērķi apkopot informāciju un pieredzi, iepazīstot aizraujošo un interesanto dabiski raudzētās maizes pasauli.

 

Citi mani blogi:

Adonika - manas mājas virtuālajā pasaulē. Iespēja apkopot sev svarīgo, saliekot no lauskām savas pasaules un svarīgo lietu mozaīku.

Azote - adoptētāju un aizbildņu SO "Azote"