Rūgšanas trakums

Pēdējie mani eksperimenti nevainagojās ar noturīgu rezultātu un tad citu aktualitāšu iespaidā tos uz brīdi pārtaucu. Pēc manas necilās pieredzes nav problēmas aktivizēt rauga sēnīšu un pienskābes baktēriju populāciju, bet grūti to interesi un aktivitāti noturēt stabilu un progresējošu - vienkārši sakot, pirmajā reizē lieliski uzrūgst, bet pēc piebarošanas sāk stagnēt. 

 

Lai nu kā tur arī būtu, secināju, ka vēlme rūgt manā mājā kļuvusi lipīga. Biju nolēmusi taisīt kārtaino sviesta mīklu - samīcīju miltus ar ūdeni un sāli un nolēmu uz nakti atstāt, lai milti uzbriest (eksperimentālā kārtā daļu balto miltu aizvietoju ar pilngraudu, vispār man kārtainā mīkla no pilngraudu miltiem nesanāk). Mīklas bumbiņu ieliku aiztaisāmā pārtikas maisiņā un man par pārsteigumu nākošajā rītā stingrā bumbiņa bija pārvērtusies par mīkstu pļecku. Tā ar neko ar to nepasāku un vēl pēc dienas tai bija ar neapbruņotu aci redzamas rūgšanas pazīmes un palielinājusies apjomā pa visu maisiņu.

 

Write a comment

Comments: 0

Komerciālajā pusfabrikātu un ātrās ēdināšanas diktētajā pasaulē dabisks un veselīgs ēdiens kļuvis par izaicinājumu. Ļausimies tam...!

Blogs veidots ar mērķi apkopot informāciju un pieredzi, iepazīstot aizraujošo un interesanto dabiski raudzētās maizes pasauli.

 

Citi mani blogi:

Adonika - manas mājas virtuālajā pasaulē. Iespēja apkopot sev svarīgo, saliekot no lauskām savas pasaules un svarīgo lietu mozaīku.

Azote - adoptētāju un aizbildņu SO "Azote"