Jūtos gana enerģijas pilna, lai nodotos eksperimentiem. Pārsvarā cepu vienu variantu, kas sastāv no miltiem, ūdens un sāls. Tā kā ģimene ilgojas pēc daudzveidības, tad es sāku eksperimentēt.
Pirmais mēģinājums ir sēklu maize.
Stockmann Trakajās dienās garāmejot gadījās nopirkt sēklu maisījumu - tas arī tapa par iedvesmas avotu. Ierastajai kombinācijai pievienoju apmēram 200 g sēklu.
Sastāvdaļas:
400 g ieraugs
~300 g ūdens
500 g milti (apmēram puse bija pilngraudu kviešu milti un puse baltie milti)
200 g sēklu maisījums (saulespuķu sēklas, sezama sēklas, linsēklas brūnās, linsēklas zelta, ķirbju sēklas)
7 g sāls
Raudzēju 8,5 stundas. Sanāca ar sēkliņām bagāta maize, kas, neskatoties uz savu blīvumu, pieklājīgi piebrieda. Dažas sastāvdaļas ir aptuvenas, jo kā jau tas gadās eksperimentējot, process ieviešs savas korekcijas. Būtiskākās bija saistītas ar ūdens daudzumu, jo nebiju rēķinājusies ar to, ka sausajām sēkliņām arī vajadzīgs ūdens.
Aptuvenās izejvielu izmaksas: 1,44 €, svars provizoriski ~1,2 kg jeb 1,2 €/kg.
Secinājumi: Rezultāts apmierinošs, bet recepte vēl uzlabojama.
Write a comment