Eksperiments Nr. 1 - maize ar sēkliņām

Jūtos gana enerģijas pilna, lai nodotos eksperimentiem. Pārsvarā cepu vienu variantu, kas sastāv no miltiem, ūdens un sāls. Tā kā ģimene ilgojas pēc daudzveidības, tad es sāku eksperimentēt.

 

Pirmais mēģinājums ir sēklu maize.

Stockmann Trakajās dienās garāmejot gadījās nopirkt sēklu maisījumu - tas arī tapa par iedvesmas avotu. Ierastajai kombinācijai pievienoju apmēram 200 g sēklu.


Sastāvdaļas:

400 g ieraugs

~300 g ūdens

500 g milti (apmēram puse bija pilngraudu kviešu milti un puse baltie milti)

200 g sēklu maisījums (saulespuķu sēklas, sezama sēklas, linsēklas brūnās, linsēklas zelta, ķirbju sēklas)

7 g sāls

 

Raudzēju 8,5 stundas. Sanāca ar sēkliņām bagāta maize, kas, neskatoties uz savu blīvumu, pieklājīgi piebrieda. Dažas sastāvdaļas ir aptuvenas, jo kā jau tas gadās eksperimentējot, process ieviešs savas korekcijas. Būtiskākās bija saistītas ar ūdens daudzumu, jo nebiju rēķinājusies ar to, ka sausajām sēkliņām arī vajadzīgs ūdens.

 

Aptuvenās izejvielu izmaksas: 1,44 €, svars provizoriski ~1,2 kg jeb 1,2 €/kg.

 

Secinājumi: Rezultāts apmierinošs, bet recepte vēl uzlabojama.

Write a comment

Comments: 0

Komerciālajā pusfabrikātu un ātrās ēdināšanas diktētajā pasaulē dabisks un veselīgs ēdiens kļuvis par izaicinājumu. Ļausimies tam...!

Blogs veidots ar mērķi apkopot informāciju un pieredzi, iepazīstot aizraujošo un interesanto dabiski raudzētās maizes pasauli.

 

Citi mani blogi:

Adonika - manas mājas virtuālajā pasaulē. Iespēja apkopot sev svarīgo, saliekot no lauskām savas pasaules un svarīgo lietu mozaīku.

Azote - adoptētāju un aizbildņu SO "Azote"