Turpinājums un atklājumi

Turpinu audzēt savu jaunizveidoto ieraugu. Biju pārvietojusi uz lielāku trauku un novietojusi istabas temperatūrā kā rezultātā aktivitāte manāmi noplaka. Lai gan mani priecē pavasara saule, ieraugam acīmredzami ar to par maz. Visus (3 gb.) termometrus mājās savu eksperimentu rezultātā esmu piebeigusi, tāpēc nav ne jausmas, cik īsti grādu ir. Nolēmu pārvietot atpakaļ uz termotrauku un sekoju līdzi ierauga aktivitātei - līdz ar to sanāk retāk barot kā ieteikto 12 stundu laikā, jo svarīgi, lai tas spētu pārstrādāt piebarojumu.

 

 Par atklājumiem - ar gandarījumu iztulkoju, manuprāt, vērtīgu rakstu par dabiski raudzētās maizes ietekmi uz veselību. Interesanta viela pārdomām. Līdz šim bija redzēts sazvērestības teoriju stilā ieturēts sižets par pārtikas rauga kaitīgumu. Diemžēl man nav izdevies atrast apstiprinājumu cienījamos resursos līdz ar to pārtikas rauga noslēpums nav līdz galam atšķetināts. Šis raksts atklāja nianses, kuru dēļ nav vairs būtiski, kas īsti ir pārtikas rauga sastāvā (papildvielas). Joprojām intriga, kāpēc latviskajā informācijas telpā par to netiek runāts.

 

Write a comment

Comments: 0

Komerciālajā pusfabrikātu un ātrās ēdināšanas diktētajā pasaulē dabisks un veselīgs ēdiens kļuvis par izaicinājumu. Ļausimies tam...!

Blogs veidots ar mērķi apkopot informāciju un pieredzi, iepazīstot aizraujošo un interesanto dabiski raudzētās maizes pasauli.

 

Citi mani blogi:

Adonika - manas mājas virtuālajā pasaulē. Iespēja apkopot sev svarīgo, saliekot no lauskām savas pasaules un svarīgo lietu mozaīku.

Azote - adoptētāju un aizbildņu SO "Azote"