Keksiņi

Pēc šīs receptes gatavotie no dabīgi raudzētās mīklas ceptie keksiņi man pēc struktūras un garšas sanāca līdzīgi rauga mīklas smalkmaizītēm. Aromātiski un garšīgi. Ogu vietā liku rozīnes, bet tā kā mīkla sanāk sausāka nekā parasti keksiņiem, tad sulīgas un/vai skābenas ogas būtu iederīgākas.

 

250 ml ierauga (ūdens miltu tilpuma attiecība 1:2, pēc svara 1:1)

250 ml pilngraudu miltu

1 ola

1 tējk. vaniļas

1/4 tēlj. sāls

60 ml eļļas vai kausēta sviesta

120 ml medus vai 60 ml cukura

1 tējk. soda

120 ml ogas vai ievārījums

 

Samaisa ieraugu ar miltiem un nosegtā traukā atstāj uz vismaz 7 stundām istabas temperatūrā.

Citā traukā sajauc pārējās sastāvdaļas, izņemot ogas un sodu. Maisījumu pievieno raudzētajiem miltiem un samaisa. Iemaisa sodu un pievieno ogas.

Mīklu lej keksiņu pannā un cep 200ºC apmēram 20 minūtes.

Sanāca 16 keksiņi.

Komerciālajā pusfabrikātu un ātrās ēdināšanas diktētajā pasaulē dabisks un veselīgs ēdiens kļuvis par izaicinājumu. Ļausimies tam...!

Blogs veidots ar mērķi apkopot informāciju un pieredzi, iepazīstot aizraujošo un interesanto dabiski raudzētās maizes pasauli.

 

Citi mani blogi:

Adonika - manas mājas virtuālajā pasaulē. Iespēja apkopot sev svarīgo, saliekot no lauskām savas pasaules un svarīgo lietu mozaīku.

Azote - adoptētāju un aizbildņu SO "Azote"