Dīgstmaizītes

Šo maizīšu pamatā ir pasaulē zināmā Esenes maizes recepte. Tik izpildījuma nianses manā gumē. Es to gatavoju parasti vasaras karstajās dienās, jo maizītes tiek "cepinātas" saulē. Un tās pilnīgi noteikti ir iespējamais veselīgākais maizīšu veids. Un arī viens no gardākajiem...

 

Pamatā ir diedzēti graudi - visgaršīgāie ir kviešu graudi. Bet ir ļoti plašas variācijas iespējas un izmantot var arī citus graudus. Garšu bagātināt var ar diedzētām sēklām, mērcētiem žāvētiem augļiem un medu. Un, protams, garšas krāsainību piedod ar jūras sāli. Visu samaļ gaļas mašīnā (blenderim tas var izrādīties smags pārbaudījums - vienu šādi piebeidzu) un iegūst viendabīgu masu, kuru plānā (apmēram 0,5 cm) kārtā izlīdzina uz cepamā papīra, kas savukārt ir uz paplātes izklāts. Un tad kaltē saulē. Kad masa ir gandrīz izžuvusi es to sagriežu ar šķērēm vai citādi sadalu taisnstūrīšos - kā sausmaizītes. Labā laikā rezultātu ievērtēt var jau pēc dienas. Ideāli, protams, ja ir kaltējamais aparāts. Man tas pagaidām nepiepildīto sapņu sarakstā nīkst. Var izmantot arī cepeškrāsni, bet tad temperatūrai jābūt mazāk par 40 grādiem (augstākā tiek zaudēts vērtīgākais.

Komerciālajā pusfabrikātu un ātrās ēdināšanas diktētajā pasaulē dabisks un veselīgs ēdiens kļuvis par izaicinājumu. Ļausimies tam...!

Blogs veidots ar mērķi apkopot informāciju un pieredzi, iepazīstot aizraujošo un interesanto dabiski raudzētās maizes pasauli.

 

Citi mani blogi:

Adonika - manas mājas virtuālajā pasaulē. Iespēja apkopot sev svarīgo, saliekot no lauskām savas pasaules un svarīgo lietu mozaīku.

Azote - adoptētāju un aizbildņu SO "Azote"