Vienkāršie un ļoti gardie mafini

Ļoti vienkārša, ātri pagatavojama un lēta mafinu recepte. Es to piemeklēju, jo nav nepieciešamas olas (labas olas ir deficītprece) un laika gaitā pēc savas gaumes uzlaboju. Orģināla kā pamatšķidrums ir kafija - rezultāts sanāk uzmundrinošs. Aizvietojot šķidrumu ar ko citu, paveras plašas variāciju iespējas - piens, ūdens, saldais krējums, sula vai tml.

 

200 grami milti

150 grami cukura
4 ēdamk. (bez kaudzes) kakao pulvera
1,5 tējk. sodas (pirms pievienošanas sajauc ar etiķi un ļauj izreaģēt)
0,5 tējk. sāls
2 tējk. vaniļas cukura
120 g eļļas (olīvu vai vīnogu kauliņu)
240 g nesaldinātas kafijas vai piena vai tml.

 

Visas sausās sastāvdaļas sajauc bļodā. Pievieno šķidrās sastāvdaļas. Kārtīgi samaisa un beigās iemaisa dzēsto sodu. Cep 175 grādos pēc celsija 30-35min.

Sanāk 12 gb. keksiņi.

Ogu mafini

Šī orģināli ir mafinu ceptuves īpašnieku recepte (foto un recepte no kasjauns). Publicēju, jo ar to garantēti sanāk ļoti garšīgi, mīksti pufīgi un citādi vienkārši lieliski keksiņi. Recepte gan nav gluži ikdienas variants, jo sanāk padārgi un diegan barojoši.

 

 

125 g sviesta
175 g cukura
2 olas
275 g milti
pusotra karote cepamā pulvera
100 ml piena vai saldā krējuma
200 g ogu

 

Vispirms sakuļ cukuru un sviestu, līdz veidojas putas, pa vienai pievieno olas, sakuļ, pēc tam pievieno pārējās sastāvdaļas, izņemot ogas. Liek formiņās, pa vidu – ogas. Cep 20 minūtes 220 grādos.

 

 

Komerciālajā pusfabrikātu un ātrās ēdināšanas diktētajā pasaulē dabisks un veselīgs ēdiens kļuvis par izaicinājumu. Ļausimies tam...!

Blogs veidots ar mērķi apkopot informāciju un pieredzi, iepazīstot aizraujošo un interesanto dabiski raudzētās maizes pasauli.

 

Citi mani blogi:

Adonika - manas mājas virtuālajā pasaulē. Iespēja apkopot sev svarīgo, saliekot no lauskām savas pasaules un svarīgo lietu mozaīku.

Azote - adoptētāju un aizbildņu SO "Azote"