Auzu pārslu cepumi

Ātri pagatavojami, trausli un veselīgi - mana variācija par klasiskajiem auzu pārslu cepumiem.



300 g ātri pagatavojamās auzu pārslas

150 g sviests vai kokosriekstu eļļa

100 g cukurs

3 olas

1/2 tējkarotes dzēstas sodas

šķipsniņa sāls



Auzu pārslas uz pannas apgrauzdē. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno mīkstu sviestu un saputo. Iemaisa dzēstu sodu. Pievieno auzu pārslas un kārtīgi samaisa. Saputo olu baltumus ar šķipsniņu sāls. Iecilā olu baltumus auzu pārslu masā. Ar karoti liek mīklas masu uz cepamā papīra. Cep 170-180 grādos zeltaini brūnus.

Pēc vēlēšanās mīklas masai var pievienot žāvētus augļus, sēkliņas, riekstus vai šokolādes gabaliņus.

Komerciālajā pusfabrikātu un ātrās ēdināšanas diktētajā pasaulē dabisks un veselīgs ēdiens kļuvis par izaicinājumu. Ļausimies tam...!

Blogs veidots ar mērķi apkopot informāciju un pieredzi, iepazīstot aizraujošo un interesanto dabiski raudzētās maizes pasauli.

 

Citi mani blogi:

Adonika - manas mājas virtuālajā pasaulē. Iespēja apkopot sev svarīgo, saliekot no lauskām savas pasaules un svarīgo lietu mozaīku.

Azote - adoptētāju un aizbildņu SO "Azote"