Ātri pagatavojami, trausli un veselīgi - mana variācija par klasiskajiem auzu pārslu cepumiem.
300 g ātri pagatavojamās auzu pārslas
150 g sviests vai kokosriekstu eļļa
100 g cukurs
3 olas
1/2 tējkarotes dzēstas sodas
šķipsniņa sāls
Auzu pārslas uz pannas apgrauzdē. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno mīkstu sviestu un saputo. Iemaisa dzēstu sodu. Pievieno auzu pārslas un kārtīgi samaisa. Saputo olu baltumus ar
šķipsniņu sāls. Iecilā olu baltumus auzu pārslu masā. Ar karoti liek mīklas masu uz cepamā papīra. Cep 170-180 grādos zeltaini brūnus.
Pēc vēlēšanās mīklas masai var pievienot žāvētus augļus, sēkliņas, riekstus vai šokolādes gabaliņus.